Lees dit artikel & meer onder 'Actueel'Lees dit artikel & meer onder 'Actueel'Lees het hele artikel onder 'Actueel'

Voel je welkom!


Liever direct persoonlijk advies voor jouw situatie? Onze contactgegevens kun je vinden op de 'Contact' pagina rechtsboven.

Vijf tips voor jouw geestelijke & lichamelijke gezondheid!

5 tips voor jouw geestelijke & lichamelijke gezondheid

Als je bekend bent met onze behandelingen voor jezelf of jouw paard, weet je dat wij vaak handvaten & tips meegeven om aan te werken. Sommige handvaten zijn specifiek voor jou, anderen zijn vrij algemeen en voor ieder mens van toepassing. In dit artikel vertel ik de eerste algemene stappen naar een gezond lichaam en geest, waarin het voor negatieve energieën op alle niveaus moeilijker wordt om in te haken en van jouw energie te profiteren. Hieronder vindt je vijf van deze handvaten & tips die je makkelijk zelf toe kunt passen!

Tip #1 - Ademhaling

Een juiste ademhaling is van groot belang in je dagelijks leven. Voor sommige mensen makkelijker gezegd dan gedaan. 99% van de mensen is zich hier niet van bewust, terwijl op de juiste manier ademhalen veel gezondheidsvoordelen met zich mee kan brengen. We zijn snel geneigd niet onze volledige longinhoud te gebruiken en daarmee blijven we in een constante staat van alertheid leven (en je lichaam & geest voelen dat!). Een juiste ademhaling waarin je volledig door ademt naar je buik kan je rust brengen, pijn verminderen en zorgt ervoor dat je je lichaam beter voelt. Je activeert hiermee het parasymphatische zenuwstelsel, wat veel gezondheidsvoordelen heeft.

Kort gezegd adem je volledig in naar je buik (leg desnoods een hand op je buik, net onder je navel) en adem daarna pas naar de top van je longen. Houdt 1 seconde je adem vast en adem daarna weer rustig uit. Voel je een blokkade? Probeer het dan eerst liggend.

Deze buikademhaling is ideaal in stress situaties en goed te oefenen in de auto, als je wacht in de rij etc. Daarnaast kun je er meteen een aardingsoefening aan koppelen en is het dé basis voor een meditatie. Rijd je paard, dan weet je dat veel ruiters vergeten goed door te ademen en hun adem soms zelfs lang inhouden. Deze buikademhaling kun je prima in stap oefenen en de effecten op jouw lichaam en die van je paard voelen. Je ontspant namelijk ook meteen je spieren.

Een te hoge ademhaling in de top van je longen houdt je in een vluchtmodus en jouw lichaam registreert dat. Doorademen dus!

Tip #2 - Invloed van tv, film & media

De invloed op ons onderbewustzijn van de huidige techniek is enorm en wordt ook enorm onderschat. Je zult dit pas merken als je gaat minderen met je smartphone gebruik en eens een weekje geen televisie, films of andere (nieuws)media volgt. Wat een rust! Er blijft zo een heleboel tijd over om echt contact te maken met de mensen om je heen en die klusjes op te pakken die je nog hebt liggen. Je slaap verbeterd, nachtmerries verminderen en je zult je veel meer in verbinding voelen met jezelf en de wereld om je heen. Zo creëer je ruimte om die kleine hints van je onderbewustzijn te volgen en je intuïtie te versterken.

Let er op hoe je je voelt na het kijken van een programma of lezen van een artikel in het nieuws. Daarnaast weet je dat de media een bepaalt beeld van de buitenwereld wil scheppen die niet waar is of waar een gedeeltelijke waarheid in rust (dit geldt ook voor de alternatieve media!). Ga zelf op onderzoek uit naar jouw waarheid als je iets niet vertrouwd. Educate yourself! Via media, series en films worden we als mens geprogrammeerd om bepaalde dingen 'goed' of  'slecht' te vinden of te accepteren. Kijk altijd naar jezelf en vraag je af of de dingen die je ziet bij jouw gevoel aansluiten. Maakt het je vrolijk of juist pessimistisch en 'down'? Krijg je er energie van of kost het je energie?

Je onderbewustzijn registreert alles wat je ziet en hoort. Hoor je veel negatieve dingen of drama, dan is het logisch dat dit zich ook vormt in jouw energieveld. Je gaat vanzelf mee op de lage vibratie en creëert zo een valkuil die niet eens van jou was. Nachtmerries zijn hier bijvoorbeeld een gevolg van. Lees eventueel ook dit artikel over dromen en de invloed hiervan op ons (onder)bewustzijn.

Overigens heeft muziek ook een grote invloed op ons onderbewustzijn, ook als je de tekst niet verstaat. Jouw onderbewustzijn registreert dit wél. Kijk maar eens de songteksten (en videoclips) na van jouw favoriete nummers die nu populair zijn. Grote kans dat dit helemaal niet zo'n positieve boodschap heeft als het vrolijke deuntje wat je hoort. Read between the li(n)es!

 

Tip #3 - Gezonde, energie rijke voeding

Wat de overheid en corporaties ons voorhouden als 'voeding', is eigenlijk geen voeding. Vast geen 'big shocker' voor de meesten. Vermijd voorbewerkte voedingsmiddelen (blikjes, zakjes, pakjes). De slogans op de verpakkingen kunnen nog zo bio en gezond klinken, uiteindelijk weet je niets over het proces waarin het gemaakt is, wat er eventueel nog toegevoegd is en of er überhaupt nog iets van voedingswaarde aanwezig is. Vermijd de magnetron, straling toevoegen aan je voeding en daarmee de voedingsstoffen tot nul terugbrengen neemt je lichaam je niet in dank af. Vermijd alle vormen van suiker, ook suikervervangers. Suiker is de voedingsbron voor veel ziekten en lichamelijke parasieten. Vermijd dierlijke producten in elke vorm, vooral vlees en vis. Naast dat we van nature niet gebouwd zijn om vlees te verwerken, eet je ook de dode energie op (én de antibiotica die deze dieren krijgen!). Ik heb hier eerder aandacht aan besteed in dit artikel over de energetische waarde van voeding. 

Natuurlijk is het lastig en ook niet aan te raden in een keer zo'n grote omslag te maken. Dat houdt je simpelweg niet vol. Wil je daadwerkelijk verandering aanbrengen in je voedingspatroon, begin dan met minderen en kijk hoe jouw lichaam en geest (en energieniveau!) hierop reageren. Doe onderzoek naar wat wel en niet goed voor je is en vooral waarom wel of niet, zodat je het ook begrijpt. Kijk hoe jouw lichaam reageert op bepaalde voeding. En last but not least: vermijd grote merken en fastfood ketens. We hebben zoveel voedselschandalen gehad die echt pas het topje van de ijsberg zijn. We weten niet wat er in ons eten zit, of het GMO is en waar het vandaan komt en hoe het tot stand is gekomen. Maak zoveel mogelijk zelf van verse producten, geen half fabrikaten.  

Pas op met het gebruik van kruiden, ook verse kruiden. Vroeger gebruikten we kruiden als medicijn, zoals we nu de chemische medicatie hebben van 'big pharma'. In veel oude culturen worden kruiden nog steeds gebruikt als medicijn, terwijl wij het soms dagelijks in onze voeding gebruiken. Veel kruiden zijn een vorm van natuurlijke antibiotica en zouden eigenlijk niet gebruikt moeten worden, tenzij je daadwerkelijk een probleem hebt waar je aan wil werken. Gebruik je wel veel (dezelfde) kruiden, dan heb je grote kans dat je ook de goede bacteriën in je lichaam dood en daarmee je systeem in de war schopt. Net als bij chemische antibiotica.

 

Tip #4 - Detoxen/ontgiften

Ontgiften kun je in vele vormen doen, gericht op jouw probleem en de natuurlijke helende eigenschappen van groenten en kruiden. Ik laat hier even de chemische ontgiftingskuren achterwege, zoals de shakes en poeders (vermijden!). Een goede ontgiftingskuur bestaat uit een intensieve periode waarin je een ander voedingspatroon volgt en ontgift met de door jou gekozen methode. Daarna is slechts nog onderhoud nodig en dien je altijd een periode in te lassen dat je lichaam weer kan wennen aan je normale, gezonde voedingspatroon. Wij hebben heel wat ontgiftingskuren achter de rug en merken absoluut het positieve effect hiervan op ons lichaam en geest. Daarnaast maakt het de behandelingen die wij geven sterker, voor ons dus echt een must! Een goede ontgiftingskuur is ook gericht op het herstel op celniveau en niet alleen op het doden van slechte bacteriën/cellen. Daarnaast is het belangrijk om zware metalen (door vaccinaties, shampoo, lotions, voorbewerkte voeding, make-up etc.) uit je systeem te krijgen. Wij hebben inmiddels een ontgiftingskuur gevonden waarbij naast bovengenoemde zaken ook de lichamelijke parasieten en candida worden aangevallen, zodat je lichaam zich hier zelf van kan ontdoen. Parasieten en candida vormen de basis voor bijna alle lichamelijke en geestelijke problemen. Naar de kern toe gaan is ons motto, geen symptoombestrijding. De gezondheid in je darmstelsel/buik is enorm belangrijk om goed te krijgen en houden! Zo voorkom je dat een lichamelijk of geestelijk probleem meer voedingsbodem krijgt om zich te manifesteren.

Heb je lichamelijke of psychische klachten of moeite met afvallen? Dan is het zeker een aanrader eens goed naar je voeding te kijken!

 

Tip #5 - Mediteren

Veel mensen kunnen de tijd of rust niet vinden om te mediteren. Mediteren is voor iedereen anders en ieder mens heeft zijn eigen voorkeur. Met muziek, zonder muziek, een begeleide meditatie, een bepaald onderwerp waar je over wil mediteren of zelfs een wandeling in de natuur of quality time met (huis)dieren. Vindt jouw eigen weg hierin en schrijf het niet direct af als jouw eerste 10 meditatie pogingen naar jouw eigen gevoel 'mislukken'. Als je begint met mediteren zijn jouw ademhaling & aarden twee belangrijke dingen waar je mee kunt beginnen. En dat kan net zo vaak als jij wil! Laat je niet aanpraten dat je elke dag verplicht moet mediteren, iedereen heeft zijn eigen ritme. Heb je maar vijf minuten de tijd op een dag? Dat is al een goed begin! Als je de positieve effecten voelt van mediteren en jouw draai en voorkeur hierin hebt gevonden, zul je vanzelf meer gaan mediteren en herkennen wanneer je er echt behoefte aan hebt. Experimenteer met de tijden waarop je mediteert en de verschillende meditaties en meditatie muziek die je op YouTube kunt vinden. Heb je moeite met mediteren of merk je geen effect, herinner jezelf er aan dat er echt wel wat gebeurt als je mediteert. Change doesn't always happen overnight!

Link naar een goede basis meditatie op YouTube:  https://www.youtube.com/watch?v=Aww_9D0Qr-k Een nieuwe meditatie met de technieken die wij nu zelf en in onze behandelingen gebruiken is in de maak.

 

Deze vijf simpele tips geven je een goede basis om zelf aan je gezondheid op alle vlakken te werken en je te verdiepen in de dingen die voor jou op dit moment interessant zijn. Do'nt believe it? Research it! Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw gezondheid, niemand anders. Alleen jij kunt het verschil maken voor jezelf. Anderen kunnen je slechts inspiratie geven, zoals ik nu doe met dit artikel.

 

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel, neem dan gerust contact met ons op per mail crystal-vision@hotmail.com of ga naar de contact pagina.

 

Mariska Aikema-Petiet

© V.O.F. Crystal Vision – Praktijk voor behandelingen van mens en paard

Dit artikel mag enkel in zijn geheel gedeeld worden met correcte bronvermelding.

Reacties

Ellen op 17-11-2017 17:35

Een heel mooi artikel, maar vooral helemaal waar!!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Dromen: Wat gebeurt er als we dromen?

Dromen

Wil jij weten wat er gebeurt als je droomt?

Iedereen droomt; of je je dit herinnert of niet. Maar wat gebeurt er echt als we dromen en is een nachtmerrie wel zo onschuldig als het lijkt? In dit artikel ga ik in op het fenomeen ‘dromen’ vanuit een ander perspectief. Ik leg uit waar je heen gaat als je droomt, wat een nachtmerrie inhoudt en wat je zelf kunt doen om je bewuster te maken van je dromen. Tot slot heb ik bij dit artikel een meditatie gemaakt die je voordat je gaat slapen kunt doen, zodat je jezelf traint een rustige, bewuste nachtrust te krijgen.

Laten we eerst dromen vergelijken met de FM frequentie op de radio, waarmee je handmatig een zender/frequentie kiest (dus niet de moderne automatische zoekfunctie). Op de FM frequentie kun je verschillende zenders vinden. Doel is uiteraard om je radio in te stellen op een zuivere, heldere en goed hoorbare frequentie, zonder ruis. Deze gevonden frequentie zien we in dit voorbeeld als ons normale dagelijks leven, waarbij we volledig bij bewustzijn zijn en weten wat we doen. We kunnen dit de fysieke wereld noemen. Zodra we gaan slapen (de verschillende slaapfases even buiten beschouwing gelaten), wordt er aan de zender gedraaid. Door dit draaien verschuift onze aandacht en daarmee onze ziel van de fysieke wereld naar een andere frequentie, de astrale wereld. De astrale wereld is de wereld waarin we ons begeven als we dromen, we gaan als het ware als ziel buiten ons lichaam op reis (denk maar aan de mensen die dit bewust opwekken tijdens een meditatie, astraal reizen).

Sommige mensen draaien bewust aan de zender, maar bij de meesten gaat dit onbewust. Terwijl je slaapt heb je normaalgesproken niet het bewustzijn om de zender aan te passen, zodat je tijdens je slaap op dezelfde (aardse) frequentie blijft en niet langzaam verschuift naar een andere frequentie en dus in de astrale wereld terecht komt. De meeste mensen ‘bezoeken’ in hun slaap ongemerkt en soms ongewild de astrale wereld. Hierin vinden we voornamelijk onze nachtmerries, vaak gebaseerd op onze angsten, maar soms ook totaal onlogisch voor ons gevoel. Sommige mensen hebben periodes van zeer onrustig dromen en vermoeid, leeg, warrig of fysiek/geestelijk gebroken wakker worden. Dit gebeurt meestal na een nachtmerrie, maar vaak herinner je je de dromen niet eens meer. Er zijn maar weinig mensen die uit zichzelf een hele droom haarfijn kunnen herinneren.

In die astrale wereld bestaat uiteraard ook een grote verscheidenheid aan energieën ofwel bewustzijnsvormen. De meesten die je daar zult ontmoeten hebben niet het beste met je voor en zijn er enkel op uit jou op zielsniveau te manipuleren, om zo je energie te kunnen gebruiken. Dat is waar nachtmerries ontstaan; ze brengen je in een situatie waarin je angst of een andere negatieve emotie voelt. Hier profiteren zij enorm van, maar jij wordt de volgende dag moe wakker. Nachtmerries zijn vaak geen onderdeel van het bekende 'dingen verwerken in je dromen'. Het hebben van een nachtmerrie draagt niets bij aan het oplossen van een angst of situatie uit je dagelijkse leven; het werkt eerder averechts.

Enkele kenmerken als je aangevallen wordt in je droom door een andere bewustzijnsvorm:

  • Nachtmerries over achtervolging, rampen, monsters etc.

  • Het tekenen of op een andere manier toestemmen in bepaalde dingen (contracten maken die ook in het fysieke leven ongemerkt doorwerken)

  • Herhaaldelijk nare gebeurtenissen uit jouw leven herbeleven

  • Vermoeid/warrig/leeggezogen wakker worden

  • Realiteit niet of moeilijk van een droom kunnen onderscheiden

In de fysieke wereld kunnen we fysiek en energetisch aangevallen worden, in de astrale wereld worden we eerder energetisch aangevallen wat een uitwerking kan hebben op onze fysieke gesteldheid. Door je hier niet bewust van te zijn, kan er ontzettend gebruik gemaakt worden van jouw energie. De uitwerking van wat er gebeurt in de astrale wereld wordt teveel onderschat.

Wanneer we weer wakker worden, verschuift de frequentie vanzelf weer naar een heldere, duidelijk hoorbare zender (de fysieke wereld zoals wij hem kennen). Soms blijf je nog half in je droom hangen en kost het je even tijd weer te wennen aan de fysieke wereld en weer helemaal in het dagelijks leven op aarde te komen. Belangrijk is als je je zo voelt, dat je je goed aard en niet zweverig de dag door gaat. Je ziel weer volledig in je lichaam terug laten komen is belangrijk om overdag goed te functioneren.  

Het bewust worden van je dromen en weten waar je heen gaat tijdens je slaap, is een proces wat lang kan duren en ook niet altijd vanzelf zal gaan. Overdag kun je allerlei energieën of bewustzijnsvormen oppikken in de fysieke wereld, die ook jouw dromen kunnen beïnvloeden. Je maakt dingen mee op een dag, die ook in je dromen verwerkt kunnen worden. Daarom is het belangrijk om voor een goede nachtrust je dromen als het ware vooraf te programmeren (dit heeft wat raakvlakken met lucide dromen). Bij de een gaat dit makkelijker dan bij de ander en er is helaas geen standaard protocol om dit binnen een week uitstekend te beheersen, iedereen is anders. Wel zijn er heel veel manieren en trucjes om jouw onderbewustzijn/ziel te laten weten dat je niet de astrale wereld wil betreden tijdens het dromen, zodat je uitgerust wakker wordt. 

Voordat je gaat slapen neem je even de tijd om in alle rust, hardop of in je hoofd, aan jouw ziel te vertellen dat je niet de astrale wereld wil betreden. Maak duidelijk dat je een soeverein wezen bent, een eigen wil hebt waar niemand aan mag komen en je naar binnen wil gaan (hartsenergie/bron). Je kunt je concentreren op de fysieke plek van je hart in jouw lichaam. Jouw energie is jouw energie en die blijft bij je. Ga je in een droom ‘naar binnen’, naar de plaats waar we allemaal oorspronkelijk als ziel vandaan komen, ook dan kun je minder prettige dromen hebben. Dit zijn echter dromen om dingen te verwerken en deze zullen je nooit uitgeput wakker laten worden. Je voelt het verschil met een nachtmerrie. In de geleide meditatie hieronder vindt je handvaten en technieken om je droomstaat te programmeren.  

Wordt je wakker en heb je toch naar gedroomd? Neem dan even de tijd voordat je opstaat om de energie die je in je dromen bent kwijtgeraakt, die jou toebehoort, terug te vorderen. Dit kun je gewoon hardop of in je hoofd zeggen. Vergeet ook niet eventueel gemaakte contracten in je dromen nietig te verklaren en ook hier energie van terug te vorderen.

PS: In feite is bovenstaande ook wat we doen tijdens het behandelen van mens & paard; wij passen bewust onze frequentie aan om op een ander niveau te kunnen kijken. Pas je de frequentie niet aan, dan zal je ook nooit een andere frequentie horen/zien. Toch ligt er op een andere frequentie (zender) ook een schat aan informatie!

 

Klik hieronder op de meditatie om hem via YouTube te beluisteren. Meer uitleg staat onder de video.

 

 

Mariska Aikema-Petiet

© V.O.F. Crystal Vision – Praktijk voor behandelingen van mens en paard

Dit artikel mag enkel in zijn geheel gedeeld worden met correcte bronvermelding.

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Waarom Keltisch zeezout goed voor je is!

Waarom Keltisch zeezout goed voor je is!

Ondanks dat we het wekelijks aan onze klanten aanraden, heb ik nog niet eerder een artikel over Keltisch zeezout geschreven. Hoe wordt het gewonnen, wat maakt het zo anders dan gewoon zout, wat zijn de (gezondheids)voordelen, hoe kun je het toepassen en hoe maak je een oplossing van ‘sole’? Hoog tijd om hier iets over te schrijven!

 

Het winningsproces

Keltisch zeezout is een zout dat handmatig gewonnen wordt in Frankrijk, in de Guérande streek. Het winnen van het zout wordt volgens een meer dan 2000 jaar oude Keltische traditie gedaan, vandaar de naam ´keltisch´. Het zoutwinningsproces duurt zo´n twee weken en is vrij ingenieus bedacht. Via een kanalenstelsel wordt het water van de Atlantische Oceaan door verschillende ondiepe kleimoerassen geleid (vandaar de grijzige kleur van het zout). De microben in de klei in deze moerassen zorgen voor een natuurlijke zuiveringsmethode. Als laatste wordt het zoute water opgevangen in grote bassins, waar het water door de zon verdampt. Wat overblijft zijn de zoutkristallen, die door de ‘paludier’ ofwel zoutwinner handmatig worden opgeschept. In dit hele proces wordt het zout niet gewassen, niet gedroogd en ook niet geraffineerd. De mineralenbasis blijft dus volledig intact en krijgt zelfs nog wat extra’s mee door de klei!

Foto: de bassins waar het Keltisch zeezout wordt opgeslagen in Guérande, Frankrijk.

 

Wat gebeurt er dan met ons ‘normale’ (zee)zout?

Normaal zout wordt ook gewonnen in bassins, welke men vol laat lopen met zeewater. Het water verdampt en de zoutkristallen blijven over. Met bulldozers wordt dit uiteindelijk opgeschept, gewassen, gedroogd en vaak nog geraffineerd (= fabrieksmatig bewerkt, waardoor essentiële voedingsstoffen verloren gaan). Ook wordt er niet gecontroleerd op eventuele vervuiling en wordt er tijdens het winningsproces geen rekening gehouden met de bovenste en onderste laag van het zout, die bij het winningsproces van het Keltisch zeezout regelmatig (dagelijks) handmatig gecontroleerd wordt. En het krijgt niet die extra mineralen mee van de klei…

 

Foto: Het handmatig opscheppen & controleren van de boven- en onderlaag van Keltisch zeezout

 

Wat zijn de voordelen van Keltisch zeezout?

Enkele voordelen op een rijtje:

 

- Zeer rijk aan mineralen en spoorelementen, die perfect in balans staan met elkaar

- Onbewerkt, dus ongeraffineerd

- Natriumarmste (natriumchloride) zout ter wereld

- Wordt goed opgenomen door het lichaam

- Ook met (te) hoge bloeddruk te gebruiken, gaat dit zelfs tegen!

 

Ons lichaam heeft zout nodig. Sterker nog, naast dat we voor een groot deel uit water bestaan, is er ook veel zout in ons aanwezig. Als baby liggen we in een zout badje, het ‘vruchtwater’. Ons hersenvocht bevat het, ons bloed, zweet en onze tranen. Bloed bestaat voor 0,9% uit mineraalzouten, de samenstelling hiervan is voor 98% gelijk aan zeezout! Verder bevat ons bloedplasma, lymfevloeistof en het vocht dat onze cellen omringd ook zout.

We krijgen niet voor niets in het ziekenhuis een zoutoplossing toegediend of drinken graag een kopje bouillon als we ziek zijn om de zoutbalans aan te vullen (volgende keer wel met Keltisch zeezout doen!). Ook na het sporten (zweten) is Keltisch zeezout goed, omdat het zelfs enkele elektrolyten bevat...

Als we het even energetisch bekijken, is het duidelijk dat Keltisch zeezout veel licht bevat doordat het tijdens het winningsproces veel zonlicht krijgt (lees hierover meer in een eerder artikel 'De energetische waarde van voeding' ). In vergelijking met een landzout als Himalaya zout is dit een voordeel en ook door de perfecte natuurlijke mineralen samenstelling heeft Keltisch zeezout een streepje voor.

Veel mensen zijn huiverig voor het (teveel) gebruiken van zout, dat was ik ook altijd. Echter kun je dit Keltische zeezout zien als een mineralencomplex, in plaats van gewoon ‘zout’ zoals je het geleerd hebt.  

 

Wat kun je met Keltisch zeezout en hoe maak je ‘sole’ ?

In de keuken kun je Keltisch zeezout door en over al je gerechten gebruiken. Het lost op in water en dit is ook het beste om te doen voordat je het in een gerecht verwerkt. Natuurlijk kan het er ook zo over of doorheen, maar let wel: als je het gaat meekoken, kan het zijn dat een deel van de mineralen verloren gaan in het kookproces. Dit is echter maar miniem en bij het koken wordt de chemische structuur van alle voedingsstoffen verandert. Wat ik zelf merk, is dat je meer Keltisch zeezout nodig hebt dan je gewend bent van gewoon zout om de juiste smaak te bereiken. Dat is even wennen.

‘Sole’ maken

Zoals ik eerder schreef bestaan we ook voor een deel uit zout en kun je Keltisch zeezout als een mineralencomplex beschouwen. Daarom is het belangrijk zout in vloeibare vorm te drinken, voor je bloed is dit immers makkelijk te herkennen. Je maakt in dit geval een geconcentreerde zotoplossing, genaamd ‘sole’. De naam is een oud Keltisch woord en verwijst naar de zon, ‘soleil’ in het Frans. Hoe maak je zo’n zoutoplossing ofwel ‘sole’?

Vul een glazen pot of fles met ongeveer 1/3e  Keltisch zeezout en 2/3e water, waarna je het schud. De samenstelling komt niet zo nauw. Je merkt dat na het schudden eventueel wat onopgeloste zoutkorrels op de bodem achterblijven. Dit betekent dat het water niet meer op kan nemen en verzadigd is en je dus genoeg zout hebt gebruikt. Wij bewaren deze fles in de koelkast, het is oneindig houdbaar. Koel en donker bewaren is een must, in het zonlicht krijg je uiteraard algvorming net als in de zee.

Wil je het gebruiken om te drinken? Los dan dagelijks 1 à 2 x per dag (volg je gevoel!) 1 theelepel op in een glas water en drink het op. Zo is het minder zout, want puur een theelepel nemen doe je maar een keer. De grootte van het glas maakt niet uit. Je mineraliseert je lichaam!

Planten

Verder is Keltisch zeezout ook te gebruiken om planten binnen- en buitenshuis te voeden. Ook zij nemen de mineralen op die in het zout zitten. Een uitgangspunt hiervoor is om bij sterkere planten een afgestreken theelepel op 1 liter water op te lossen. Zwakkere planten zoals bijvoorbeeld kruiden hebben genoeg aan een halve theelepel of zelfs minder per liter water. Giet het water natuurlijk zo dicht mogelijk bij de wortels. Je zult merken dat je planten beter groeien, grotere bladeren/vruchten produceren welke beter smaken en meer mineralen en vitaminen bevatten en het kan zelfs tegen ongedierte werken!

Dieren

In de Guérande streek waar Keltisch zeezout gewonnen wordt, geeft men dit al eeuwenlang aan herkauwers als koeien en schapen. Huisdieren en paarden kunnen hier ook van profiteren, maar maak dan wel eerst de zoutoplossing ‘sole’. Voor kleine huisdieren kun je dit het beste doseren door een beetje ‘sole’ in een pipetje te doen en in de drinkbak te druppelen. Je merkt vanzelf of je huisdier het drinkt. Ook voor je paard is dit een welkome aanvulling in de drinkbak, indien mogelijk. Je kunt uiteraard ook een kleine hoeveelheid ‘sole’ door de slobber of ander voer mengen. Voer je je paard zeewieren zoals IJslands mos, dan zou je dit kunnen vervangen door de zoutoplossing. Geef je paard of ander dier echter wel altijd de mogelijkheid om ook gewoon water te kunnen drinken.

Tandpasta

Tandpasta? Ja, tandpasta! Over de vervuiling die in gewone tandpasta zit ga ik het niet hebben. Wil je dit als tandpasta gebruiken, doe dan een paar korrels Keltisch zeezout in je mond, wacht even tot het wat oplost en poets je tanden zoals normaal. Natuurlijk kun je het ook als mondwater gebruiken. Het resultaat: schone, wittere en gladdere tanden! Door het zachte karakter van dit zout prikt het niet, maar het doodt wel bacteriën die in je mond aanwezig zijn en werkt ontsmettend. Zelf heb ik dit nog niet geprobeerd, maar Gary poetst wel regelmatig zijn tanden hiermee en is er zeer tevreden over.

Badzout

Verder kun je Keltisch zeezout door zijn samenstelling uitstekend gebruiken als badzout. Je huid is immers het grootste orgaan en neemt dit direct op, waarna het ook in je bloed terecht komt. Zelf gebruiken wij het ook als aanvulling voor onze vissen, door af en toe een lepeltje ‘sole’ in het aquarium te doen. De hoeveelheid kiest Gary op gevoel en ligt natuurlijk ook aan de grootte van het aquarium.

 

Tot slot

Nu je een goede basiskennis hebt van Keltisch zeezout en de voordelen en toepassingen, wil je het natuurlijk kopen. Onze tip is om dit online te bestellen. Het is in verhouding met zout uit de supermarkt iets prijziger, maar zeker niet onbetaalbaar. Online is er genoeg keus en het is even zoeken om Keltisch zeezout in de winkel te vinden. Natuurwinkels hebben het niet altijd en als ze het hebben is de prijs uiteraard hoger dan online. Verzeker je ervan dat je het echte Keltische zeezout hebt uit de Guérande streek. Zelf doen wij met een halve kilo al meer dan een jaar en geloof me, we gebruiken het meerdere keren per dag voor zeer veel verschillende dingen!

 

Heb je vragen, opmerkingen of leuke tips over Keltisch zeezout? Laat gerust een berichtje achter of stuur je vraag naar crystal-vision@hotmail.com!

 

 

Mariska Aikema-Petiet

© V.O.F. Crystal Vision – Praktijk voor behandelingen van mens en paard

Dit artikel mag enkel in zijn geheel gedeeld worden met correcte bronvermelding.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
De energetische waarde van voeding

De energetische waarde van voeding

Groenten, vlees, energiedrankjes, voedselintoleranties… Wat doet dit op energetisch niveau met ons?

Veel mensen zijn goed op de hoogte van de voedingswaarde van hun voeding. Echter is er nog een andere factor waar mensen zelden rekening mee houden: de energetische waarde van voeding. Ook op energetisch niveau heeft de voeding die wij tot ons nemen een belangrijke uitwerking, die vaak slechts door gevoelige mensen wordt opgemerkt. Voedselintoleranties en –allergieën komen steeds vaker voor bij zowel volwassenen als jongeren, dit gebeurd natuurlijk niet zonder reden. In dit artikel ga ik kort in op enkele voedselgroepen en hun energetische (uit)werking op het lichaam en jouw energieveld.

Neem je voedsel tot je waar een lagere vibratie/trilling aan zit dan jouw energieveld op dat moment, dan kun je naast lichamelijke klachten ook andere dingen waarnemen. Je kunt je moe of leeggezogen voelen en je merkt dat je van het je voedsel geen energie hebt gekregen, zoals de bedoeling was. We zijn inmiddels door alle kant-en-klaar producten en het nuttigen van vlees zo gewend aan het consumeren van een lage vibratie, dat veel mensen dit niet merken of de link tussen hun lichamelijke gesteldheid en hun voeding niet leggen. Pas als je serieus 2-3 maanden zoveel mogelijk voeding met een hogere vibratie nuttigt, zul je merken dat voeding wel degelijk een energetische uitwerking op je heeft.

Vlees/vis

Wees gerust, hier volgt geen anti-vlees betoog en ik ga ook niet in op de standaard reden waarom mensen geen vlees en/of vis eten.

Alles en iedereen, ook voorwerpen, hebben een eigen energieveld. Ook het vlees wat je bij de supermarkt of slager vindt heeft een eigen energie. Bij het consumeren van welk product dan ook neem je, naast de lichamelijke voedingswaarde, ook de energetische voedingswaarde over. Dit wordt deel van jouw energieveld. Als we kijken naar het proces van levend dier naar het stuk vlees op jouw bord, gaat er een heleboel verkeerd. Ik neem als voorbeeld een koe die op een doorsnee vleesboerderij wordt gehouden voor de slacht. Ik ga er even van uit dat de leefomstandigheden redelijk zijn. Op het moment dat de koe wordt ingeladen om naar het slachthuis te gaan met zijn soortgenoten, weten zij vaak al wat hen te wachten staat. Die angst en hun innerlijk weten worden versterkt en bevestigd door hun soortgenoten die hetzelfde lot te wachten staat. In het slachthuis aangekomen voelen zij tevens de angst die alle voorgangers energetisch hebben achtergelaten. Ze weten inmiddels heel goed wat hen te wachten staat. Ze hebben geen vrije keus, geen eigen wil. Vlees van een biologische boerderij, waar het dier van begin tot eind verblijft en een fijn leven leidt, zal minder omgeven zijn van negatieve vibraties. Voor vis geldt exact hetzelfde. Elk dier is doorgaans in de basis vele malen gevoeliger dan de mens. Je kunt je voorstellen dat het stukje vlees op jouw bord totaal geen energetische meerwaarde voor je is, als je bedenkt dat alle negatieve en lage vibraties/trillingen in dat stukje vlees zitten. Deze worden, zodra je het in je opneemt, deel van jouw energieveld. Uiteraard heeft dit zijn negatieve uitwerking op jouw energieveld. Vergelijking: sta jij liever naast een vrolijk, blij persoon dan naast een persoon die doodsangsten uitstaat?

Het bekende ‘vlees hebben we nodig, we zijn hierop gebouwd’ slaat kant noch wal. Sterker nog, we zijn als mens helemaal geen carnivoren. Ons darmstelsel is er bijvoorbeeld niet op gebouwd. Vlees eten is slechts cultureel bepaald. We kunnen makkelijk zonder en als we gevarieerd eten kunnen we uit groenten etc. prima de voedingsstoffen halen die we nodig hebben. Een tekort in stoffen bij niet-vleeseters wijst vaak op een te eenzijdig voedingspatroon, niet op het ontbreken van vlees. Er bestaan heel veel fabeltjes over vlees, gesteund door onze overheid/ het Voedingscentrum.

Energie / energy drank

Al enkele jaren een trend bij jongeren en kinderen: de energiedrankjes die vaak al voor een kwartje te koop zijn. Iedereen weet dat er ladingen suiker in zitten, aangevuld met verschillende andere (verslavende) ingrediënten als bijvoorbeeld taurine. Er zijn veel mensen die meerdere drankjes per dag drinken, terwijl zij hierna niet altijd een fysieke inspanning leveren (wat wel ‘de bedoeling’ is).

Omdat de trend en het overconsumeren van energiedrankjes er nog niet zo lang is, is het lange termijn effect van het dagelijks consumeren nog niet goed te zien. Feit is dat deze drankjes bij vele jongeren een hype zijn en tot een verslaving kunnen leiden. Kinderen en jongeren zijn tegenwoordig erg gevoelig (HSP/hoogsensitief) en het lijkt er op dat het fenomeen energiedrank hierop inspeelt. Bij veel jongeren veroorzaakt dit een hyper-modus of juist een rustgevend gevoel. Het onderdrukt zo de hoogsensitiviteit en de ontwikkeling hiervan, terwijl deze eigenschap juist heel positief ingezet en benut kan worden.  

Groenten

Als we naar groenten kijken, is er een zeer groot verschil tussen supermarkt groenten (daar horen ook de ‘biologische’ groenten bij!) en groenten direct van het land of de boerderijwinkel (ik ga hier niet in op GMO/Monsanto etc.). De mate waarin groenten het natuurlijke zonlicht hebben opgenomen bepaalt in grote mate de energetische voedingswaarde en voor de gevoelige mensen ook de smaak. Tevens speelt het gebruik van bestrijdingsmiddelen een grote rol. Daarna bepaalt in kleinere mate ook de bereiding en hoe lang de groenten al liggen de waarde. Heb je je ooit afgevraagd waarom de groenten in de winkel hetzelfde formaat en geen enkel plekje hebben? Groenten die natuurlijker gekweekt zijn, zullen van formaat en vorm verschillend zijn en hier en daar een keer een plekje hebben.

Het is tevens een misverstand dat groenten van de boerderijwinkel duurder zijn; zoek in jouw omgeving maar eens een groenteboer op. Een aanrader in het hoge noorden: Goudgewas in Roodeschool.  

Tot slot

Een uitwerking van het consumeren van voeding die ons (energetisch) niet aanvult, zijn de voedselintoleranties en -allergieën. Steeds meer volwassenen en kinderen ontwikkelen zo’n allergie. Niet zo gek, als we beseffen wat we op energetisch niveau tot ons nemen en we allemaal steeds gevoeliger worden, of we dit willen en hier bewust aan werken of niet. Ons eten moet makkelijk te bereiden en bewaren zijn en wordt daarom steeds meer volgestopt met conservingsmiddelen, E-nummers en andere zaken die onze gehele gezondheid allesbehalve goed doen. De voedingsindustrie speelt hier handig op in. Geloof niet alles wat je op een product leest of in een reclame geclaimd wordt…

Energetisch gezond koken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, je moet enkel bereid zijn je oude patronen los te laten en te ontdekken wat er nog meer mogelijk is met bijvoorbeeld enkel groenten als basis. Vergeet niet; heel veel (vlees)producten die ‘zo lekker smaken’ hebben hun smaak te danken aan kruiden en het vinden van de juiste kruiden geeft jouw gerecht altijd net zo’n lekkere smaak!

Belangrijk blijft dat je eten tot je neemt waar je je goed bij voelt en waar je energie van krijgt, in plaats van je leeggezogen en hangering te voelen of lichamelijke klachten te krijgen. Als je bijvoorbeeld graag langs de snackbar gaat, hoef je dat niet te laten. Het sleutelwoord in alles is: BALANS! En natuurlijk helpt het ook als je je bewust bent van de energetische voedingswaarde van het product dat je tot je neemt, zodat je elke dag een bewuste keus kunt maken.

 

 

Mariska Aikema-Petiet

© V.O.F. Crystal Vision – Praktijk voor behandelingen van mens en paard

Dit artikel mag enkel in zijn geheel gedeeld worden met correcte bronvermelding.

 

 

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Negatieve gedachten & angsten

Negatieve gedachten & angsten - Hoe zit dit en wat kun je er aan doen?

Negatieve gedachten – iedereen heeft ze, geen uitzondering mogelijk. Maar herken je ze ook, weet je dat je ze hebt en weet je hoeveel invloed ze op jouw leven en realiteit kunnen hebben? Ben jij je bewust van elke negatieve gedachte die je hebt? En zo ja, doe je er ook wat aan om er iets positiefs van te maken, keer je ze om, negeer je ze of laat je ze voor wat ze zijn en ga je er in mee?

In dit artikel ga ik in op (vergaande) negatieve gedachten en angsten die door externe factoren bij ons binnen komen. Omdat wij graag problemen bij de bron aanpakken, ga ik hier zo begrijpelijk mogelijk in op de bron van negatieve gedachten die ons als mens beperkt. De meesten weten dat ons ego ons negatieve gedachten kan bezorgen, maar door slechts het ego te controleren komen we alsnog niet bij de bron – de oorzaak van de negatieve gedachten. Het volledig begrijpen van dit artikel vergt een aantal keer lezen en natuurlijk een bepaalde mate van inspanning van jouw kant, daarover later meer. Voor het leesgemak kun je voor jezelf een negatieve gedachte of angst als voorbeeld nemen, zodat je dit artikel meteen erop toe kunt passen tijdens het lezen.

 

Een negatieve gedachte kan simpel zijn, maar kan ook dusdanig grote vormen aannemen en herhaald worden in jouw hoofd, waardoor een neerwaartse spiraal ontstaat. Hoe vaker jij een negatieve gedachte denkt, hoe meer jij het manifesteert in jouw werkelijkheid. Uiteindelijk zit de kans er dik in dat jouw negatieve gedachte echt materialiseert en vorm aanneemt in jouw realiteit. Je komt immers zelf steeds meer op hetzelfde niveau, dezelfde frequentie of vibratie waar jouw negatieve gedachte ook op zit. Hoe vaker je eraan denkt, hoe dichterbij de negatieve gedachte komt te staan en uiteindelijk wordt hij deel van jou en trekt nog meer negatieve gedachten aan. Jij hebt zelf de voorwaarden gecreëerd, je hebt zelf ‘gewenst’ dat jouw negatieve gedachte uit zou komen. En dus ben je er zelf verantwoordelijk voor, of je dit wil of niet.  

Vaak is zo’n gedachte gebaseerd op een angst die je hebt of andere negatieve emotie of negatief gevoel.  Sommige mensen zitten zo vast, dat ze door negatieve gedachten te uiten aandacht gaan vragen bij anderen. Roddelen is hier bijvoorbeeld een uitwerking/eindproduct van.

Goed, je bent zelf verantwoordelijk voor jouw gedachten. Maar hoe ga je die negatieve gedachten uit je hoofd krijgen? Het is niet zo, dat je er blij van wordt. En je hebt er ook niet voor gekozen om zo te denken. Het is er gewoon, je doet je best er niet aan te denken, ertegenin te gaan. Maar dat kost zoveel energie, zoveel alertheid van jouw kant. En zo lang als het duurt een negatieve gedachte jouw hoofd uit te werken, zo snel komt een nieuwe alweer binnen. Sommige gedachtes worden soms wel zo gek, zo vergezocht dat je niet eens meer snapt waar ze überhaupt vandaan komen. Herkenbaar?

Velen weten dat er naast positieve energieën ook negatieve energieën om ons heen zijn. Die kunnen we werkelijk overal oppikken en soms zijn we er van jongs af aan al mee belast zonder dit te weten. Negatieve energieën zijn er niet bij gebaat dat de gastheer of gastvrouw waar ze energie van gebruiken, positief ingesteld zijn. Waarom niet? Simpel, negatieve energie heeft negatieve energie nodig om te overleven, om te voeden. Ze zijn er dus zeker bij gebaat dat jij negatief denkt of een negatieve emotie of angst ervaart. Daarom trekken ze alles uit de kast om jou te beïnvloeden en jou te besturen, zodat zij van jouw energie kunnen profiteren. Dit gebeurt door bijvoorbeeld je ego in jouw bewustzijn te houden, die de gedachten laat doen voorkomen alsof ze van jou komen. In werkelijkheid zijn dit helemaal niet jouw gedachten – ze worden slechts van buitenaf in jou gedownload als het ware, geprogrammeerd, op momenten dat jouw aandacht verslapt of als je lichamelijk of geestelijk zwakker bent. Je kunt je altijd energetisch beschermen, maar hoe meer je hiermee bezig gaat en succes boekt – hoe creatiever ook de energieën gaan worden om alsnog bij jou binnen te dringen en te profiteren van jouw energie. Je zult merken dat jouw standaard methodes niet meer goed werken of haperingen gaan vertonen. Frustratie en teleurstelling is het resultaat, je doet immers zo je best  – missie geslaagd voor de negatieve energieën, zij kunnen zich weer voeden van jouw energie. Ik ga overigens verder in dit artikel niet in op de soorten negatieve energieën die er zijn – dat is een artikel op zich waard, zeker met de persoonlijke ervaringen die ik heb.

 

Voor het gemak kunnen we de negatieve gedachten gaan vergelijken met een virus op je computer of smartphone. Het virus zijn de negatieve gedachten en de computer of smartphone is jouw bewustzijn in deze vergelijking.

Op jouw computer (bewustzijn) komen ongemerkt virussen (negatieve gedachten) binnen. Soms komen ze zelfs door je firewall (bescherming) heen. Je klikt niet op ‘oke’, ‘accepteren’ of ‘ik ga akkoord’ en daarmee geef je geen toestemming dat het er is, maar toch komt het binnen. Vaak zit zo’n virus een tijdje mee te kijken op jouw computer wat er gebeurt, zodat ze daarop in kunnen spelen. Wat is jouw gedrag, waar kunnen ze jou het beste mee misleiden?  Vertaald betekent dit dat de negatieve energie zich in jouw energieveld heeft aangehaakt en eerst bekijkt hoe jij functioneert, zodat ze zo stil mogelijk jou kunnen misleiden. Door alleen deze aanwezigheid kun je je al fysiek en/of geestelijk vermoeid gaan voelen.

Opeens verschijnt het virus (de negatieve gedachten) op je computer (jouw bewustzijn).  Natuurlijk klik je dit weg, maar het blijft in je hoofd rondsluipen en je voelt je er niet prettig bij. Het verwart je en laat je soms twijfelen aan jezelf. Mooi, het virus krijgt nu dus aandacht en groeit. De negatieve gedachten zullen sterker worden en de energie die dit veroorzaakt is tevreden. Je computer wordt door dit virus alsmaar slomer en sommige programma’s functioneren niet meer goed; ze zijn besmet. In jouw bewustzijn merk je dat ook. Je wordt moe van je gedachten, gaat ze projecteren op anderen in jouw omgeving, je voedt ze misschien door erin mee te gaan en het te accepteren, bewust of onbewust. Je gaat beslissingen maken met als basis jouw negatieve gedachte in het achterhoofd, je houdt in steeds meer dingen rekening met het mogelijk reëel worden van jouw negatieve gedachte.

Op de computer haal je een virus weg met een virusscanner. Die zoekt hem op, herkent hem als virus en verwijdert hem op jouw verzoek. Dit kun jij ook doen met jouw negatieve gedachten. Je weet dat ze niet van jou komen,je herkent ze dus al! De eerste stap is gezet. Je hebt het ‘virus’ gevonden en kunt hem nu met jouw eigen wil, waar alleen jij recht op hebt, verwijderen. Hoe je dat doet, maakt niet uit. Je kunt letterlijk op ‘akkoord’ klikken, terwijl je jezelf de vraag stelt ‘Wil ik deze negatieve gedachte of angst, die niet van mij is en die mij niet dient maar beperkt, volledig uit mijn systeem verwijderen?’ . Elke andere manier is ook goed, vertrouw erop dat jouw manier goed is. Je kunt tevens gebruik maken van affirmaties om jezelf direct te beschermen en je eigen vrije wil op te eisen. Omdat ik nog een meditatie wil maken omtrent dit artikel, laat ik dit even achterwege.

Vertaald naar het opsporen en verwijderen van negatieve gedachten betekent dit dat je jezelf moet leren elke negatieve gedachte, angst of doemdenken op te sporen en te verwijderen. Dat kost tijd en je zult heel consequent moeten denken om zelfs de meest kleine negatieve gedachte of angst die het verst verstopt zitten op te sporen. Als je je bewust bent van je gedachten en het je lukt het te verwijderen of om te keren, zul je merken dat je je lichter, vrolijker en beter voelt en je meer energie krijgt. Iets indirecter verwijder je hierdoor ook de negatieve energieën die de gedachten veroorzaakten. En het heeft daarmee uiteindelijk ook een positief effect op je lichamelijke gesteldheid!

Train jezelf op het herkennen van negatieve gedachten. Zo kun je meteen handelen en de gedachte omzetten naar iets wat je wel wil. Zet zo’n gedachte maar eens direct om naar een positieve uitkomst, laat doemscenario’s, vooroordelen en de slachtofferrol achter je en maak die situatie in jouw hoofd zoals je hem wel zou willen zien!

 

Tijdens onze behandelingen leren wij jou ook op verzoek hoe je jezelf kunt beschermen en van jouw eigen vrije wil gebruik kunt maken. We leggen uit welke negatieve energieën er zijn, verwijderen deze namens jou op verzoek en we leggen uit hoe je dit zelf kunt herkennen en oplossen. Ook tijdens afstandsbehandelingen is dit mogelijk. Ons doel is altijd om jou te leren hoe je dit zelf kunt doen, want dit werkt altijd het krachtigst en geeft het beste resultaat.

 

 

Mariska Aikema-Petiet

© V.O.F. Crystal Vision – Praktijk voor behandelingen van mens en paard

Dit artikel mag enkel in zijn geheel gedeeld worden met correcte bronvermelding.

 

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Van schuldgevoel naar bewustwording

Van schuldgevoel naar bewustwording 

‘Het is jouw schuld’ – een uitspraak die vaak wordt gedaan, in woorden of gedachten. Een uitspraak die je beperkt, omdat je de kracht om de situatie te veranderen aan een ander geeft en er zelf geen invloed meer op hebt. Het welbekende 'wijzen met de vinger'. De schuld afschuiven op een ander, ongeacht de situatie, beperkt je en maakt je machteloos.  

Je kunt je echter ook zelf schuldig voelen en het op jezelf projecteren. Vooral hooggevoelige mensen (HSP) hebben de neiging snel zichzelf de schuld te geven van situaties of voorvallen, ook als zij er zelf amper bij betrokken zijn. We zien dit de laatste tijd regelmatig terug bij onze cliënten in de praktijk, maar ook bij de eigenaren of ruiters van paarden.  In dit artikel ga ik in op mensen die schuldgevoel op zichzelf projecteren.

Hoe kom je van dat nare, onterechte schuldgevoel af en hoe krijg je de controle om het schuldgevoel om te zetten in iets positiefs?

 

 

Een voorbeeld uit de praktijk tijdens de behandeling van een paard:

Dit paard had enkele lichamelijke aandachtspunten en de eigenaar (Melissa) had het idee dat er geestelijk iets dwars zat, omdat bepaald gedrag in de omgang niet te verklaren was. Tijdens de eerste behandeling gaf het paard inderdaad aan dat hij het met bepaalde dingen niet eens was, wat zich onder andere uitte in een soort haat-liefde verhouding naar Melissa.  Zij herkende dit ook in haar naaste omgeving.

Melissa’s eerste reactie was schuldgevoel naar het paard en als hooggevoelig persoon projecteerde zij dit op zichzelf. Het voelde alsof ze slecht voor haar paard zorgde en het niet goed kon doen. Uiteraard was dit niet zo; vrijwel elke paardeneigenaar wil het beste voor zijn of haar paard en handelt daar ook naar. Feit is dat niet iedereen zich bewust is van het eigen gedrag of handelingen, soms zijn we opgegroeid met inzichten die achteraf bijgesteld moeten worden, omdat er betere opties zijn voor ons en onze omgeving.

 

De rol van de partner in de bewustwording

Als buitenstaander hebben we snel de neiging te gaan oordelen. Het is overduidelijk dat je bepaalde dingen niet doet of juist wel, het zijn toch algemene normen en waarden waar je je aan houdt? ondanks dit zijn er mensen die, voor de buitenwereld soms overduidelijke, gedragingen toch doen. Deze mensen hebben niet door dat zij iets doen wat henzelf, hun omgeving of dier kan schaden. Dat klinkt in sommige situaties (bedenk er voor jezelf maar eens een) heel moeilijk te geloven, maar in veel gevallen is het echt zo dat mensen het niet inzien. Wellicht het spreekwoordelijke ‘bord voor de kop’.

En als we de paardenwereld als voorbeeld nemen; veel ruiters maken keuzes op basis van prestatiedruk en het gevoel te moeten presteren of zich te moeten meten aan anderen. Dit komt in nagenoeg alle gevallen voort uit een onzekerheid waar angst onder schuilt; dit heeft niets met het paard te maken, maar wel met de persoon zelf en hoe hij of zij diep van binnen in het leven staat.

In relaties zie je vaak dat de partner veel tolereert en de andere partner nooit wijst op zijn of haar gedragingen. In het gegeven voorbeeld was het paard de spiegel voor Melissa; hij liet haar door zijn gedrag zien dat zij op een andere manier in het leven mocht gaan staan en de controle wat meer los mocht laten. Zoals ik altijd zeg; het hebben van een paard is een vorm van een hele diepe vriendschap; een relatie. Als jouw partner (paard of mens) je nooit iets vertelt, nooit aangeeft dat iets op een andere manier ook beter zou kunnen, nooit aangeeft dat hij of zij gekwetst is door jouw gedrag en spreekwoordelijke oogkleppen op zet, hoe kun jijzelf dan veranderen?  

Paarden hebben natuurlijk veel eerder de neiging om wat zij bij hun eigenaar voelen te spiegelen en het op die manier te vertellen, dan wij mensen. Maar vergis je niet; sommige paarden zijn hard voor zichzelf en net als sommige mensen echte binnenvetters. Deze paarden zullen eerder lichamelijk klachten laten zien, dan geestelijke.

 

Van schuldgevoel naar bewustwording

Als je jezelf schuldig voelt, geef je je kracht uit handen. Je gaat sneller bij de pakken neerzitten, denkt dat je niets aan de situatie kunt veranderen en voelt je verantwoordelijk. Soms laat je je leiden door je ego en kruip je zelfs in de slachtofferrol (‘ik kan er niets aan doen’). Je komt in een cirkeltje terecht, waardoor het nog moeilijker wordt de situatie te veranderen. 

Je bent inderdaad verantwoordelijk voor jouw gedrag, daar kun je niets mooiers van maken. In jouw omgeving ligt misschien ook een stukje verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld jouw partner die oogkleppen opzet en niets (durft) te zeggen om verschillende redenen. Maar onthoudt; zodra iemand jou wijst op jouw gedrag of handelingen, heb JIJ de kans om bewust te worden! In het begin kun je boos zijn, omdat je beseft dat het zo niet langer door kan gaan of je je verzet tegen de verandering. Je kunt boos zijn op jezelf, de situatie, jouw gedrag of degene die jou erop heeft gewezen. Naarmate de tijd verstrijkt zul je deze laatste juist heel dankbaar zijn, omdat je er iets moois voor terug hebt gekregen; bewustwording en de kans om te groeien.

Jij hebt zelf in de hand of je nadenkt over de situatie. Het lampje gaat branden, je zoekt andere manieren om naar een situatie te kijken of gedrag te veranderen, misschien met hulp van buitenaf. Dát is bewustwording en daarmee houdt jij de controle, zodat je gericht kunt werken aan de oorzaak van bepaald gedrag. Ongeacht of jij, jouw omgeving of paard er negatief beïnvloed door wordt.

Nadat we bovenstaande aan Melissa uitlegden, met betrekking op haar situatie, werd het voor haar duidelijker waarom haar paard bepaald gedrag vertoonde. Ze gaf zichzelf niet meer de schuld, maar voelde in plaats daarvan een opluchting en ze beloofde zichzelf aan haar situatie te gaan werken. 

 

Het effect van bewustworden 

Besef je dat je ook je eigen persoonlijke groei blokkeert en daarmee jouw geluk, als je weigert bewust te worden van jouw gedrag dat anderen negatief beïnvloed. Het is nooit te laat om te veranderen; we stellen het veel te vaak uit. Angst voor verandering is iets wat veel mensen hebben, ook als er in de omgeving iets veranderd. Het liefst blijven we op gebaande paden lopen. Maar als je nooit een zijweg durft te nemen of een andere hoofdroute kiest, zal je nooit weten of je misschien een gelukkiger en gezonder persoon wordt... Je zult opluchting voelen als je erkent waar het misgaat en hoe jij daar een hand in hebt gehad. Laat je niet afleiden door jouw ego in dit stadium ('ik doe alles verkeerd, het is mijn schuld'), schuif de schuld ook niet op een ander af (don't shoot the messenger), maar kijk wat jij zelf zou kunnen veranderen. Blijf in je kracht staan en regisseer je eigen leven zoals jij dat wil!

 

Zet jouw schuldgevoel opzij en kies voor bewustwording en groei!

 

© Crystal Vision 2016 – Dit artikel mag in zijn geheel gedeeld worden. Het kopiëren of zelf publiceren van dit artikel is slechts toegestaan met correcte bronvermelding.

Mariska Aikema-Petiet

 

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Hoe zet ik mijn intentie voor 2016?

Hoe zet ik mijn intentie voor 2016?

Het klinkt inmiddels nogal cliché: een goed voornemen hebben voor het nieuwe jaar. Het goede voornemen wordt vaak snel vergeten of wordt niet volgehouden. Daarom leg ik in dit artikel op een simpele manier uit hoe je goede intentie(s) kunt zetten voor het nieuwe jaar!

Een intentie is iets wat je wil bereiken. Dit kunnen zowel materiële zaken als bijvoorbeeld een nieuwe baan zijn. Een intentie kun je enkel voor jezelf zetten en manifesteren ('wensen'), waarbij je zo creatief kunt zijn als je zelf wil. Zou je voor een ander een intentie zetten, hoe lief het ook bedoeld is, dan bemoei je je met de vrije wil van de ander en dat werkt niet.

Bedenk voor jezelf wat je volgend jaar wilt bereiken. Waar zou je voor jezelf aan willen werken, wat zou je willen hebben? Kies je voor een materiële zaak, bijvoorbeeld een nieuwe auto, vraag dit dan niet uit het 'willen hebben'. Laat de intentie vanuit je hart komen in plaats van uit dingen willen bezitten (dit is je ego). Bedenk wat je met die nieuwe auto wil; wordt je er mobieler door, kun je je werk beter uitoefenen, kun je je met een geruster hart van A naar B verplaatsen etc. De intentie voor een nieuwe auto met de achterliggende reden dat je de duurste auto van de straat wil hebben om de buren jaloers te maken, is geen reële intentie. Deze intentie wordt gemaakt door jouw ego in plaats van je hart.

Wees echter niet bang te dúrven vragen! Veel hooggevoelige mensen durven bijvoorbeeld juist niet om een gezonde financiële situatie te vragen, omdat ze denken dat ook dit een 'ego-intentie' is en je niet om geld mag vragen. Jij bepaald voor jezelf of jouw intentie vanuit je hart komt, niet een ander. Omschrijf je intentie zo duidelijk mogelijk en houdt in gedachten waarom je juist deze intentie wilt zetten en hoe deze jouw leven gaat aanvullen.

Schrijf al jouw persoonlijke intenties die je hebt op papier. Zo neemt het al iets meer 'vaste vorm' aan en kun je het nog eens doorlezen. Bedenk bij het schrijven hoe het voelt als je die nieuwe auto of droombaan hebt; hoe rijdt en zit de auto? Welk gevoel krijg je als je 's ochtends naar je droombaan gaat?  Hoe zal je leven veranderen als je hebt bereikt wat je wil en hoe voelt dat? Voorpret; droom er gerust even bij weg!  Dit is ook een onderdeel van het manifesteren, wat een artikel op zich waard is.

Heb je alle intenties gezet? Geen intenties overgeslagen, omdat je niet iets voor jezelf durft te vragen? Dan de laatste en misschien wel een van de belangrijkste stappen: houdt enkel de intentie vast, niet de weg er naar toe! Als jij die nieuwe auto wenst vanuit je hart en je ziet zelf totaal geen (financiële) mogelijkheid dit te realiseren en je blijft eraan denken dat het toch niet kan, zit je het universum hartstikke in de weg. Hoe een intentie als het ware wordt gerealiseerd of uitgevoerd, hoef je je geen zorgen om te maken. Blijf je echter denken dat die nieuwe auto er toch nooit zal komen, omdat je de financiële middelen niet hebt, dan blokkeer je deze intentie. Sta gewoon af en toe stil bij het lijstje wat je gemaakt hebt, lees hem nog eens door, droom nog eens weg over hoe het  voelt als jouw intentie werkelijkheid zou worden. Laat het universum de rest regelen. Jij creëert jouw realiteit, waar je de focus op legt zal groeien! Het is niet nodig dagelijks 10x stil te staan bij jouw intenties, doe wat voor jou goed voelt. Krampachtig vasthouden aan een intentie en je afvragen of het ooit nog zal gebeuren en wanneer, is nog een manier om een intentie te blokkeren.

Heb je de Sirius Energie Methode geleerd? Dan kun je makkelijk bijvoorbeeld een keer per week, zoals voor jou goed voelt, de energie naar het lijstje sturen. Dit mag ook eenmalig. Maak via de SEM methode contact met  het lijstje en stuur de energie met bijvoorbeeld de intentie: 'Ik stuur de Sirius energie naar alle intenties die ik op dit lijstje heb gezet'. De energie regelt zich vanzelf, niet nadenken over hoe het werkt, want ook dan kun je weer een stoorzender zijn.

 

Alles nog even op een rijtje:

* een intentie zet je enkel voor jezelf

* vraag vanuit je hart, niet vanuit je ego (het 'willen hebben' of bezitten)

* durf te vragen!

* zet alle intenties op een lijstje, zodat de woorden vaste vorm krijgen

* omschrijf je intentie zo uitgebreid mogelijk

* sta tijdens het opschrijven stil bij hoe je je voelt als de intentie bereikt is; dagdroom gerust!

* wees geen stoorzender; focus je op wat je wil bereiken, niet op hoe het zich kan realiseren

* denk niet te moeilijk, houdt het simpel, perfectie hoeft niet

* stuur met behulp van de SEM methode energie naar het lijstje, bijvoorbeeld 1x per week

* of: sta af en toe stil bij het lijstje en lees het nog eens door

 

Nu heb je de kennis in huis om jouw goede voornemens naar een hoger niveau te tillen. Succes! Heb je vragen, stel ze gerust of stuur een mail naar crystal-vision@hotmail.com .  

Nog een tip uit onze nieuwsbrief: Heb je dingen die je los wilt laten voor een frisse start? Laat ze in gedachten meegaan met het vuurwerk op Oudjaarsnacht en neem er afscheid van. Zo is de weg vrij voor jouw intenties of goede voornemens!

 

 

Mariska Aikema-Petiet

© V.O.F. Crystal Vision – Praktijk voor behandelingen van mens en paard

Dit artikel mag enkel in zijn geheel gedeeld worden met correcte bronvermelding.

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Oefening: Het universele energieveld leren zien

Het universele energieveld leren zien

Van jongs af aan heb ik aura’s  (energieveld om een persoon of dier) kunnen zien en daarmee is mij ook vaak gevraagd hoe ik dat heb leren zien. Ik legde uit hoe ik mijn aanleg voor het zien van aura’s verder heb ontwikkelt. Sommige mensen kwamen enthousiast terug en vertelden dat ze inderdaad succes boekten door de ervaringen die ik deelde. Maar… er waren ook genoeg mensen die het teleurgesteld opgaven en overtuigd waren dat ze het niet konden of het niet bestond. Behoor je tot die laatste groep? Ben je bereid het nog een keer te proberen? Stel je open en lees verder!

 

Met de tijd werd mij duidelijk dat ook de aarde zelf een aura/energieveld heeft. Op zonnige dagen staarde ik vaak in het ‘niets’, genietend van het landschap en de mooie luchten. In de lucht zag ik allerlei bolletjes die patronen maakten, kronkelden en strepen achterlieten. Pas jaren later, toen ik een boek las over deze materie, viel het kwartje. Ik besefte me dat ik het universele energieveld zag. Doordat ik me bewust werd van wat ik zag, kon ik er gerichter naar kijken. Als mensen mij nu vragen hoe ik aura’s zie, adviseer ik ze eerst het universele energieveld te leren zien en onderstaande oefening te doen. Deze oefening vind ik zelf gemakkelijker, kan overal uitgevoerd worden en de ‘techniek’ die je erbij gebruikt is nagenoeg dezelfde als het zien van de aura bij mens of dier.

Wat is het universele energieveld?

Het universele energieveld is overal mee verbonden. Het doordringt alles en zit dus niet om ons heen, maar ook dóór ons heen. Het reageert net als onze aura op gebeurtenissen, waaronder op weersomstandigheden. Op een zonnige dag kun je vrij makkelijk, ook als je begint, de zogenaamde ‘orgon’ in het universele energieveld zien. Dit zijn de kleine witte bolletjes waar ik het net al over had. Ze bewegen snel, kronkelend, patronen vormend. Op donkere, regenachtige dagen gaan de bolletjes langzamer en lijken ze in mindere aantallen aanwezig te zijn. Zonlicht laad ze op. Naarmate je meer oefent en het energieveld beter gaat zien, zul je merken dat het veld een bepaald ritme vertoond. Het pulseert langzaam of snel, afhankelijk van de plaats.

OEFENING: Het universele energieveld leren zien

Stap 1:

Ga, liefst op een zonnige of heldere dag, op een plek in de natuur zitten. Natuurlijk kun je ook gewoon in de tuin op je rug gaan liggen en naar de lucht kijken. Zelfs in de auto kun je gewoon naar buiten kijken. Een rustige omgeving is fijner, zodat je zoveel mogelijk lucht ziet en niet afgeleid raakt door gebouwen of andere zaken die zich ook binnen jouw blikveld bevinden.

Stap 2:

Er zijn verschillende manieren die je uit kunt proberen om het veld te zien. Probeer ze een voor een uit, combineer ze, kijk wat voor jou werkt.

Manier 1: Kijk naar de lucht en begin met het ‘staren’. Alsof je de verte in kijkt, nog voorbij de lucht zelf. Kijk alsof je door de lucht kijkt. Soms helpt het je ogen wat dicht te doen.

Manier 2: Heb je wel eens een zogenaamde ‘staarwedstrijd’ met iemand gedaan? Elkaar in de ogen staren zonder te knipperen? Doe een staarwedstrijd met de lucht (maar stop op tijd, voor je ogen oververmoeid raken).

Manier 3: Als je wel eens een (zonne)bril op hebt gehad met een vlek op de lens (of een vuiltje op de lens van je oog), dan heb je vast wel geprobeerd ernaar te kijken. Je kreeg het niet helder in beeld. Op deze manier, door te kijk en je focus te leggen alsof er iets op je oog zit, kun je het energieveld ook leren zien. Het kan voelen alsof je scheel kijkt.

Stap 3:

Heb je wat gezien? Misschien vluchtig een bolletje weg zien schieten? Of zag je maar heel kort een bolletje kronkelend door de lucht gaan en verdween het beeld weer?

Probeer zo’n bolletje te volgen, kijk welk patroon het aflegt, hoe snel het gaat, is het wit of wat grijzig? Naarmate je een bolletje een paar seconden zult volgen, verschijnen de andere bolletjes eromheen. Wil je naar een ander bolletje kijken, verleg je focus dan heel voorzichtig. Als je dit te snel doet verdwijnt het hele beeld, omdat je weer ‘normaal’ gaat kijken. Begin dan gewoon rustig overnieuw.  

 

Tips:

- Oefen in het begin niet te lang achter elkaar. Ga je wazig zien of worden je ogen vermoeid, stop dan en probeer het later weer. Een paar minuten kan in het begin al erg vermoeiend zijn, omdat je andere spieren in je ogen gebruikt.

- Wissel het kijken af op zonnige en donkere dagen.

- Bekijk het energieveld op eenzelfde plaats; zie je veranderingen of is het ritme/pulsatie altijd hetzelfde?

- Kijk op dezelfde manier naar de contouren van bomen, zie je daar een witte rand omheen verschijnen?

- Kijk op dezelfde manier naar mens of dier; ook hier kun je in het begin een lichte rand, misschien grijzig, omheen zien. Misschien zie je al kleuren of grijze ‘draden’.

 

 

Vergeet niet dat sommige mensen dit heel snel zullen zien en anderen eerst wat oefening nodig hebben. Geef het na enkele pogingen dus nog niet op. Het is erg mooi om op een andere manier waar te mogen nemen en het maakt je zeker bewuster van de wereld om je heen en hoe alles met elkaar verbonden is.  Succes en veel plezier met oefenen!

 

Mariska Aikema-Petiet

© V.O.F. Crystal Vision – Praktijk voor behandelingen van mens en paard

Dit artikel mag enkel in zijn geheel gedeeld worden met correcte bronvermelding.

 

 

Reacties

Joke op 01-04-2016 20:57

Wat een duidelijke uitleg. Na een paar keer oefenen zag ik de witte bolletjes. Had het idee dat ik in een meer met kikkervisjes zat te kijken. Zie dankzij deze heldere uitleg nu ook de witte rand om bomen en mensen.  Heb vandaag voor het eerst via de spiegel kort een kleur om mijn hoofd gezien.

Dank je voor deze mooie ervaring.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Geleide meditatie: Verbinding met jeZelf

We krijgen veel vragen over mediteren. Hoe begin je, waar begin je, werkt het, welke meditatie moet je kiezen? Als antwoord heb ik globaal een van de meditaties die ik (Mariska) voor mijzelf regelmatig doe online gezet. Dit is een combinatie van verschillende technieken en kan op veel verschillende vlakken werken. Als je begint met mediteren is dit een mooie basis, aangezien veel meditaties aan de basis voorbij gaan (vaak wordt verondersteld dat men dit al weet). De technieken uit deze meditatie kun je dan ook voor jezelf makkelijk toepassen als je zelf mediteert, met of zonder begeleiding of muziek. En ook voor mediteren geldt: oefenen, oefenen, oefenen en kijken wat bij jou past. Stel jezelf de volgende vragen: Welke muziek vind ik mooi? Waar mediteer ik graag en wanneer? Welke stem vind ik prettig? En tot slot: welk doel wil ik bereiken met de meditatie?

 

Tijdens deze meditatie ga je werken aan enkele basistechnieken die van belang zijn bij het mediteren en het laten doorstromen van je energie. Je gaat verbinding leggen. Je leert de buikademhaling, hoe je je door visualisatie kunt aarden/gronden en je legt contact met je Hogere Zelf. Zo ontstaat een mooie basis van waaruit je in je eigen kracht verder kunt gaan met je bezigheden. 

Deze meditatie is ook een goede voorbereiding voordat je als therapeut een behandeling geeft, waarbij je met energie gaat werken. Ook kan de meditatie je tot rust brengen en even de hectiek van de dag laten vergeten; een waardevol momentje voor jeZelf!

Dit is mijn manier van mezelf verbinden, zodat ik zuiver en ontspannen het werken met energie kan uitoefenen en als kanaal mag dienen. Als je deze meditatie regelmatig doe, ben je in staat overal snel en gemakkelijk jezelf te aarden of te verbinden met je Hogere Zelf.

Je kunt verschillende dingen waarnemen tijdens deze meditatie (maar dat hoeft niet). Probeer niet alles te gaan beredeneren tijdens de meditatie, laat het er gewoon zijn en blijf in het moment. Zet je ratio en je ego even opzij en neem een moment voor jezelf. Enjoy!

 

©Crystal Vision – All rights reserved. www.crystal-vision.nl

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Nieuwe behandelruimte per heden in gebruik!

De laatste twee maanden zijn we druk geweest een nieuwe behandelruimte te realiseren. Er was zowel bij Mariska als Gary behoefte aan een grotere, aparte ruimte waar we ons kunnen afzonderen. Inmiddels is onze behandelruimte klaar voor gebruik, de komende weken worden de laatste kleine aanpassingen nog gedaan om hem klaar te maken voor de winterperiode.

We zijn ontzettend blij met het resultaat en via deze weg willen we iedereen bedanken voor het meehelpen en meedenken! We hebben echt 'onze' plek gecreëerd en een fijne ontspannen energie neergezet, van waaruit we onze klanten mogen begeleiden. We hopen dit jaar ook nog genoeg tijd te vinden om naast opleidingen en de behandelingen een krachtige workshop neer te zetten.  

 

 

 

Tevens heeft de website hier en daar een informatie-update gehad. Voor de laatste maanden van 2015 zitten we nog vol plannen, afhankelijk van onze agenda. Maar ook voor ons geldt: alles op zijn tijd!

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Overzicht