Welkom!Lees het hele artikel onder 'Actueel' !Wat hoort een paard? Lees het hele artikel onder 'Actueel'Het nut van de juiste ademhaling. Lees het hele artikel onder 'Actueel'

Gary:


" Deze behandeling voor paarden is een effectieve en paardvriendelijke behandelmethode die zeer breed inzetbaar is op elk gebied van paardenwelzijn. Paarden liegen niet over het effect van een behandeling, ze laten duidelijk weten wat er aan de hand is. Het werken en communiceren met paarden is voor mij daarom zuiver, puur en respectvol."

Gary

Binnen Crystal Vision is Gary wat betreft de paarden verantwoordelijk voor de door hem ontwikkelde behandelmethode. Doordat hij zijn eigen kracht en inzichten kan combineren met andere methodes, worden zijn behandelingen op een geheel eigen manier uitgevoerd. Gary vertelt tijdens een behandeling graag over zijn werk en wat hij aan het doen is; zijn enthousiasme & passie voor paarden is erg aanstekelijk! Hij maakt tijdens alle behandelingen op zijn eigen manier geestelijk contact met mens of dier. Dit brengt hem een schat aan achtergrondinformatie en geeft de eigenaar de kans inzicht te krijgen in zijn of haar paard!

Gary: " Het is dankbaar werk om het zelfherstellend vermogen van het mensen- en paardenlijf op gang te mogen brengen! "

 

Ontstaan behandelmethode

Gary: "Regelmatig wordt mij de vraag gesteld of deze behandeling hetzelfde is als een behandeling van osteopaat, (sport)massage, cranio sacraal, dry-needling, magnetiseren etc.  De behandeling voor het paard is geheel door mijzelf opgebouwd en uitgebreid, voornamelijk vanuit werkervaring, eigen inzichten en ontwikkeling. Ik heb hierdoor een geheel eigen methode ontwikkelt om paard & ruiter te helpen en begeleiden. Op het gebied van paardenwelzijn breng ik alle puzzelstukjes bij elkaar en dat zijn er vaak nogal wat. Ik maak voor de eigenaar zaken zichtbaar en tastbaar, zodat er wat mee gedaan kan worden. Ik kijk wat het paard op dat moment nodig heeft en neem hier indien nodig ook de eigenaar in mee. Het is moeilijk in woorden te beschrijven wat eigenaar en paard ervaren tijdens een behandeling, je moet het echt zelf een keer mee hebben gemaakt om het te begrijpen en te zien hoe jouw paard reageert. De positieve reacties van klanten en het herstel van (uitbehandelde) paarden maakt mijn werk erg dankbaar. We ervaren dat mensen lang nadenken of ze deze methode willen proberen, mijn advies en het advies van onze klanten is: doen! Er gebeuren tijdens en na een behandeling vaak bijzondere, positieve dingen die je niet wil missen. Een eigen beeld schetsen na een behandeling is altijd het beste, omdat je dan vanuit ervaring kunt denken. Ik adviseer altijd om open de behandeling in te gaan, zonder verwachtingen. Je kunt dan enkel positief verrast worden!

 Doordat er met energie en communicatie met het paard wordt gewerkt, krijgt het paardenlijf de kans veranderingen, correcties etc. op eigen tempo op te lossen. Ik manipuleer daarbij het paard en het lichaam niet en werk samen met het paard, met respect als basis. Ook de ruiter of eigenaar wordt wat betreft inzichten meegenomen in de behandeling, dit omdat het paard vaak de spiegel van de ruiter is en een onmisbare schakel kan zijn in het geheel/probleem. Daarmee is deze behandeling uniek en niet vergelijkbaar. "

 

Vooralsnog is deze behandelmethode niet te leren in een workshop, wel wordt er in de toekomst gewerkt aan een workshop waarin de basis van deze behandeling geleerd kan worden door iedereen die zich ervoor openstelt. Het is tevens mogelijk om een lezing / demonstratie op jouw stal of manege te organiseren. Neem contact op voor de mogelijkheden.

 

 

Mariska

Bij Crystal Vision is Mariska wat betreft de paarden verantwoordelijk voor de Luisterpaard afstemmingen. Ze ondersteunt Gary tijdens de behandelingen bij paarden wanneer ze tijd heeft. Regelmatig verschijnen er op de website inspirerende (paardgerelateerde) artikelen die ze zelf schrijft. Tot slot is ze het eerste aanspreekpunt en regelt dan ook alle multimedia en afspraken.

Mariska: "Van jongs af aan heb ik een grote passie voor paarden gehad. Door mijn ervaring in de paardenwereld kan ik makkelijk invoelen op rij-technische problemen en deze vanuit meerdere perspectieven helder uitleggen aan ruiter of eigenaar. Via mijn eigen manier behandel ik tevens graag ons eigen paard en paarden die 'toevallig' op mijn pad komen. Maar het echte werk, de echte diepgang en complexe zaken... dat laat ik graag aan Gary over. Het is ontzettend interessant te zien hoe hij communiceert en hoe paarden op hem reageren, op zijn unieke manier. Ik snap wat Gary doet tijdens een behandeling, maar 'nadoen', dat kan niet. Het is voor mij duidelijk dat hij zijn eigen methode heeft ontwikkeld en ik vind het altijd bijzonder te zien en voelen hoe hij tijdens een behandeling een gesprek met het paard aangaat. De positieve reacties en resultaten maken het helemaal waard om, wanneer ik tijd heb, met Gary mee te gaan! Voor mensen die gerichte vragen hebben voor hun paard, een aanvulling willen of op afstand meer te weten willen komen, heb ik vanuit de Luisterkindmethode de Luisterpaard afstemmingen ontwikkeld."  

Meer over Mariska en Gary en hun andere werkzaamheden binnen Crystal Vision kun je lezen via deze pagina.